Bemötandepriset 2022
ÅHF Hem > Bemötandepriset 2022 – Nominera din kandidat senast 7 november

Bemötandepriset 2022 – Nominera din kandidat senast 7 november

BAKGRUND
Måndagen den 28 november firar Ålands handikappförbund och medlemsföreningarna Ålands Funktionsrättsdag i Alandica. Det blir en viktig dag med intressanta föreläsare på temat tillgänglighet och utdelning av Bemötandepriset 2022. Alla intresserade är hjärtligt välkomna och vi bjuder även in ledande politiker från partierna och nyckelpersoner och beslutsfattare från bl a näringslivet, staden och landskapet till paneldebatt om tillgängligheten och bemötandet i det åländska samhället med utgångspunkt från FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

ÅRETS BEMÖTANDEPRIS – NOMINERA DIN KANDIDAT!
Under Ålands Funktionsrättsdag på Alandica avslöjar vi och premierar 2022-års vinnare av Bemötandepriset. Förbundets medlemsföreningar utgör jury.

För att nominera gör du så här:
Du kan nominera en person, en organisation eller ett företag på Åland som är ett gott föredöme när det gäller bemötande, likabehandling och tillgänglighet! Genom Bemötandepriset vill vi uppmärksamma goda vägvisare med koppling till FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Bemötandepriset kan gälla handlingar och åtgärder inom många olika områden, till exempel aktiviteter, logistik, kommunikation, fysisk tillgänglighet, lagstiftning med mera.

Skriv en kort motivering, du kan nominera anonymt, och mejla till: [email protected]

eller skicka per post till:  Ålands handikappförbund, Skarpansvägen 30, 22100 Mariehamn

eller kom in till vår reception på samma adress och lämna nomineringen personligen, måndag-torsdag kl. 9-15 och fredag 9–13

Du kan även ringa oss och lämna din nominering via telefon: 018-22 360 under våra öppettider.

Sista nomineringsdatum är måndagen den 7.11.2022.

På bilden nedan Johanna Dahlgren som fick ta emot Bemötandepriset 2019. Handikappförbundets ordförande Henrik Lagerberg gratulerade och delade ut priset som tillverkats av Fixtjänst.

Ålands Cancerförening r.f. nominerar Pub Stallhagen,
Motivering;
Sen 2015 innehar Stiftelsen Ålandscancerfond en lägenhet i Åbo, Åtanken, för åländska cancerpatienter. Under 2019 togs ytterligare en lägenhet i bruk, Lilla å. Ålands Cancerförening har från starten ansvarat för färdigställande av lägenheterna samt handhar administrationen av dem.
Johanna Dahlgren vid Pub Stallhagen insjuknade i cancer för några år sen och bodde under sina strålningsveckor i Åtanken. Under sin vistelse märkte hon att många inte hade krafter att laga mat utan istället kunde det bli halvfabrikat.Johanna kontaktade Ålands Cancerförening med erbjudande om att de kunde frysa in mat som blir över för att sen transporteras över till Åtanken och Lilla å.
Numera finns det matportioner i frysarna för de boende. Ett ideellt initiativ av Pub Stallhagen. Maten är dessutom gratis för de boende. Ett fantastiskt bemötande som tas emot med stor värme då man som patient eller anhörig kommer till någon av lägenheterna.

Johanna Dahlgren