Arabic Arabic English English Estonian Estonian Finnish Finnish German German Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Latvian Latvian Persian Persian Romanian Romanian Russian Russian Swedish Swedish Thai Thai

Bibliotek

På kansliet finns vårt bibliotek som erbjuder böcker och tidningar som berör funktionsnedsättningar och hälsa. Vi samarbetar med stadsbiblioteket och du kan söka litteratur från vårt biblioteki HandiCampen på www.bibliotek.ax.

I förbundets bibliotek lånar du med ditt vanliga bibliotekskort från stadsbiblioteket eller ditt kommunbibliotek. Lånetiden är 30 dagar.
Biblioteket är öppet måndag-torsdag 9-15 och fredag 9-13. Telefon till reception är +358 18 22360.

Välkommen att låna böcker!

Söker du specifikt ljudböcker, lättlästa böcker, Daisy/Celia-ljudböcker eller böcker med stor stil? Kontakta då Mariehamns stadsbibliotek på Strandgatan 29, Mariehamn, www.bibliotek.ax, telefon +358 18 531411.

Bulletinen

Utgivare och innehåll

Ålands handikappförbund är ansvarig utgivare av Bulletinen som innehåller aktuell information om förbundets och våra medlemsföreningars verksamhetsområden. Vi ger dig engagerande artiklar, samhällsinformation, tips om de senaste faktaböckerna, aktivitetskalendrar och evenemangsinfo om seminarier och föreläsningar, stödgrupper, med mera.

Utgivning

Bulletinen utkommer två gånger per år, första veckan i januari och sista veckan i augusti. Tidningen distribueras kostnadsfritt till alla hushåll och företag på Åland. Upplagan är 13 830 exemplar.

Om du inte fått Bulletinen i din postlåda beror det på att du har tackat nej till reklam – kontakta oss så skickar vi tidningen kostnadsfritt, telefon +358 18 22360, [email protected]

Läs senaste tidningen här.

Annonsering

Vill ditt företag synas i Bulletinen? Kontakta vår annonsförsäljare:

North Media/Stefan Norrgrann, telefon +358 457 3234445, [email protected]

Annonsformat 

  • Helsida, 251 x 343 mm
  • Halvsida, stående 123 x 343 mm, liggande 251 x 169 mm
  • Kvartssida, stående 123 x 169 mm, liggande 251 x 84 mm
  • Halv kvartssida, liggande 123 x 82 mm

Annonsoriginal sparas i tryckfärdig PDF 170 dpi med typsnitt inkluderade. Det finns även möjlighet att få hjälp med layouten om så önskas.

Socialskyddsguide

Tanken med denna guide är att erbjuda en kort och enkel sammanfattning av den service som samhället erbjuder personer med funktionsnedsättning. Guiden innehåller också kontaktuppgifter till viktiga myndigheter och instanser i samhället.

Ladda ner förbundets socialskyddsguide
Ladda ner information om kostnadsfritt inträde för ledsagare och personliga assistenter på Åland

Bibliotek 

Vårt bibliotek på Skarpansvägen 30 erbjuder böcker och tidningar som berör funktionsnedsättningar och hälsa. Hos oss lånar du med ditt vanliga bibliotekskort från stadsbiblioteket eller ditt kommunbibliotek.

Biblioteket är öppet måndag-torsdag 9-15 och fredag 9-13. Telefon till receptionen är +358 18 22360.

Söker du specifikt ljudböcker, lättlästa böcker, Daisy/Celia-ljudböcker eller böcker med stor stil? Kontakta då Mariehamns stadsbibliotek, www.bibliotek.ax.

Bulletinen 

Förbundet ger ut tidningen Bulletinen två gånger om året. Du får tidningen automatisk hem till din postlåda om du inte har tackat nej till reklam. Om du inte har fått tidningen kan du beställa den kostnadsfritt från förbundets kansli.

Kontakta 
Reception, telefon +358 18 22360.
[email protected]

Socialskyddsguide  

Socialskyddsguiden ger en kort och enkel sammanfattning av den service som samhället erbjuder för personer med funktionsnedsättning.

Ladda ner förbundets socialskyddsguide här.