elis vartio_victoria eidvall
ÅHF Hem > Förbundet deltar i Dialog 22 med föreläsningar och workshop 29.3

Förbundet deltar i Dialog 22 med föreläsningar och workshop 29.3

Utbildningsavdelningen arrangerar Seminariet Dialog 22 den 28 – 29 mars i Alandica. Ålands handikappförbund deltar som utställare på mässan båda dagarna med boken Pussel – en annorlunda barnbok om rättigheter.

Program 29.3

Emilia Liesmäki, rättighetsutbildare och Gunilla G Nordlund, kommunikatör vid Ålands handikappförbund välkomnar och presenterar boken Pussel och bakgrunden till projektet.

Elias Vartio, juridiskt ombud vid Samarbetsförbundet kring funktionshinder SAMS berättar om Bokens betydelse i samhället och rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Delaktighet och inkludering, ett förebyggande arbete i samhället inkluderar barn

Victoria Eidenvall avslutar föreläsningen under rubriken Alla är olika men lika mycket värda. Våga prata öppet om olikheter. Att prata öppet om funktionsnedsättningar är otroligt viktigt, framförallt för att människor ofta är rädda för det okända. Många vågar inte vara öppna om sin funktionsnedsättning och känner därför ett utanförskap! Med ökad representation och mer mångfald i våra medier kan stigman kring funktionshinder minska och alla individer kan likvärdigt inkluderas i vårt samhälle.

”Jag syns men ingen ser mig” är en kort dokumentärfilm om hur det är för Victoria att leva med ett synligt fysiskt funktionshinder. Tanken bakom filmen är att bidra med ett synsätt som sällan tas upp i världen idag. Länk till filmen här

Länk till Dialog 22:s hemsida för mer information och anmälan här

Målgrupp

Personal inom barnomsorg och grundskola