Kvinna med lockigt hår som står framför en dator. På skärm bakom texten: Same struggle different difference och bild på rullstolsmärke, prideflagga mm.
ÅHF Hem > Föreläsning med Cecilia Blanck från JAG

Föreläsning med Cecilia Blanck från JAG

Cecilia Blanck höll en inspirationsföreläsning om Independent Living och personlig assistans på HandiCampen den 18 mars.

Cecilia Blanck är styrelseordförande i JAG assistans Sverige. JAG är en förening och ett företag som bedriver personlig assistans och arbetar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska ges möjlighet att leva självständiga liv. JAG assistans finns även i Finland och verkar numera också på Åland.

På vår Youtube-kanal går det att se föreläsningen med Cecilia:

Cecilia berättar om hur JAG arbetar med personlig assistans och även om deras påverkansarbete för förbättrad livssituation för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Under föreläsningen visade Cecilia två filmer som är inklippta i vår video.

Föreläsningen hölls i samband med att JAG assistans hade styrelsemöte på Åland. Ett flertal personer från JAG deltog på måndagskvällen:

Foto av sju personer, fyra kvinnor och tre män

Från vänster: Elin Eriksson som är rådgivare på Åland, Linda Forzelius som är VD för JAG Sverige, Erik Munsterhjlem som är jurist på JAG i Finland, styrelseledamot Magnus Lorenz, styrseledamot Karl-Johan Lehtinen, styrelseordförande Cecilia Blanck och Ina Ahlberg som är VD för JAG Finland.