ÅHF Hem > Läsning som att lägga pussel – samtal om vikten av läsning för barn

Läsning som att lägga pussel – samtal om vikten av läsning för barn

Utställningen i Jomala bibliotek av förbundets bok Pussel, med texter av Karin Erlandsson och illustrationer av Hannamari Ruohonen, avslutades den 19.1.2023.
Den sista dagen arrangerade Ålands handikappförbund och Jomala bibliotek & kultur i samarbete ett möte med pedagoger för att diskutera och byta idéer och erfarenheter om läsning. Mötet inleddes med en presentation av Ann-Christina Kjeldsen om vad hon tycker är viktigt och aktuellt.

Ann-Christina Kjeldsen har 2019 doktorerat i ämnet The Nordic Model: Language games promoting literacy skills. Hennes forskning baserar sig på en undersökning bland förskolebarn på Åland under en 10 års period.

På bilden från vänster Mervi Appel, biblioteks- och kulturchef i Jomala, Ann-Christina Kjeldsen samt Karl Wahlman och Gunilla G Nordlund från Ålands handikappförbund.

Pusselbokens syfte är att fungera som ett lättanvändbart verktyg i förundervisningen och lagstadieverksamheten. Sedan hösten 2022 finns Pussel med högläsning och stödtecken tolkat av Elin Granholm på video: