Foto visar man med glasögon och skägg som pekar på sin hals, framför bild som visar sköldkörtel
ÅHF Hem > Ove Mattson fick många frågor om sköldkörteln

Ove Mattson fick många frågor om sköldkörteln

Omkring 100 åhörare hade samlats för att lyssna till Ove Mattssons föreläsning om sköldkörteln, som hölls på torsdagkvällen den 21 mars i Hotell- och restaurangskolans auditorium.
Ove Mattsson är klinikchef vid medicinkliniken vid Ålands hälso- och sjukvård och har lång erfarenhet av att hjälpa patienter med sköldkörtelbesvär.

Foto bakifrån av publik som lyssnar till en föreläsare

Ove inledde kvällen med en genomgång av sköldkörtelns funktioner och vilka sjukdomar och diagnoser det finns som rör sköldkörteln – vid både över- och underproduktion av sköldkörtelhormon. Efter en halvtimmes faktagenomgång öppnades det upp för publikfrågor, som det fanns gott om. Olika behandlingsformer och vilka symptom man ska vara uppmärksam på diskuterades bland annat och alla hann få svar på sina frågor.

Det finns möjlighet att delta i en stödgrupp för personer med sköldkörteldiagnoser som hålls på HandiCampen om intresset är tillräckligt stort. Föbundet hade en lista man kunde skriva upp sig på efter föreläsningen, det går också bra att mejla intresse till: [email protected]

Vi tackar Ove Mattsson så mycket för en lyckad och uppskattad kväll!