Händer som sätter pusselbitar på väggen
ÅHF Hem > Vi söker en ny vikarierande verksamhetsledare

Vi söker en ny vikarierande verksamhetsledare

Vill du arbeta för mänskliga rättigheter?

Ålands handikappförbund r.f. är en samarbetsorganisation för 13 åländska föreningar. Förbundets viktigaste uppgift är att förbättra samhället för personer med funktionsnedsättning och bevaka rättigheter enligt FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Förbundet har 6 anställda. Just nu söker vi en vikarierande 

verksamhetsledare

fram till -31.8.2022, med eventuell möjlighet till förlängning

Verksamhetsledaren ansvarar för övergripande planering och utveckling av verksamheten och för den löpande verksamheten. Fokus ligger på påverkansarbete i syfte att förbättra levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättning på Åland.

Samarbete är förbundets ledstjärna, och också nordiskt samarbete ingår. Verksamhetsledaren bereder, föredrar och verkställer ärenden för förbundets styrelse, ansvarar för förbundets kansli samt fungerar som chef för förbundets kanslipersonal.

Vi söker dig som

  • har lämplig högskoleexamen och arbetserfarenhet
  • är intresserad av att arbeta för mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar
  • är intresserad av eller har erfarenhet av att arbeta med personalfrågor och ledarskap
  • har god samarbets- och organisationsförmåga

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och social kompetens. Erfarenhet av förenings- och/eller styrelsearbete samt viss juridisk kompetens och goda språkkunskaper ses som en merit.

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar en prövotid om sex månader. Förfrågningar riktas till förbundets styrelseordförande Henrik Lagerberg per e-post: [email protected] eller tfn. +358 400478884, eller förbundets personalrepresentant Harriet Storsved, [email protected], telefon 040 189 7474 . Sista ansökningsdag är förlängd till 10.9.2021. Tidigare inkomna ansökningar beaktas. Ansökan skickas till: [email protected]